Flytta hit

Frihet och trygghet

Att bo på landet innebär frihet för många. Huspriserna kan möjliggöra en högre känsla av ekonomisk trygghet. För många är det en frihet att kunna ha häst eller hund, medan tryggheten och närheten till den lilla skolan kan  vara frihet för barnfamiljen.

Här kan resorna till och från jobbet till och med vara kortare än i storstäderna. Framförallt kan vardagsaktiviteterna samlas närmare i tid eller avstånd.

 

Få en smidig vardag

Vibyggerå präglas av djupt rotat entreprenörskap och sammanhållning mellan människor, företag och föreningsliv. Här finns allt som behövs av närservice, livsmedelsaffär, restauranger, skola och aktiviteter. Allt som gör att du har nära till det som gör ditt liv lite enklare. Här får du tid över till det du vill göra, umgås med familjen, komma ut i naturen eller engagera dig i utvecklingen av din närmiljö – du bestämmer, inte omständigheterna, det är friheten i en smidig vardag!

Med skolan mitt i byn

Docksta Friskola verkar för personligt och gemensamt ansvar hos eleverna samt gemenskap mellan elever oavsett ålder. I skolans byggnad ryms även den kommunala förskolans verksamhet, som friskolan samarbetar med, vilket skapar en trygg och familjär atmosfär mellan barn och elever i alla åldrar.

Högstadiet ligger 20 – 30 minuters bussresa från hemmet beroende på var i Vibygggerå du bor. När dina barn kommer till gymnasieåldern har ni stora valmöjligheter, Kommunikationerna gör det möjligt för ungdomarna att dagligen resa till Örnsköldsvik, Härnösand eller Kramfors för gymnasiestudier och ändå bo kvar hemma.

Så här tycker några inflyttade:

Hellre bo på landet och ibland besöka staden än tvärtom!

Huvudskälet till det är att jag tycker att det finns en kvalitet i att bo i en levande landsbygd som jag inte kan få i en större stad, Det jag främst uppskattar är närheten till den oerhört vackra naturen i Höga Kusten samt att det trots sin relativa litenhet ryms väldigt mycket av det jag vill ha i närsamhället.

Vibyggerå är också ett umärkt ställe att bo på för mig som reser mycket i tjänsten. Jag flyger från både Sundsvall, Örnsköldsvik och Umeå och vill jag åka tåg tar jag bussen till antingen Örnsköldsvik eller Sundsvall”  Jan Olof

Här är jag hemma – här får jag ro

Jag har bott på många ställen i Sverige innan jag kom hit. Jag har trivts bra där jag bott, men aldrig känt mig hemma bland folk och i bygd, Jag har alltid älskat djur och natur och är som lyckligast ute i skog och mark. Naturen i Vibyggerå har allt. Storslagen natur med underbar utsikt nästan vart man än går och ett storslaget djurliv.

Jag flyttar inte härifrån förrän Skuleberget sänker sig ner i havet igen, och det är knappast troligt med den fascinerande landhöjning som sker. Jag har hittat hem och funnit ro. Jag har valt att stanna och att ge av mig själv till stöd för bygd och människor.” Susan